Kennismaken met Socratisch Coachen

Kennismaken met Socratisch Coachen:

2019: 8 februari, 14 juni, 13 september of 8 november

 

“Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden…. “

 

Wie anders dan Socrates leerde ons de kunst van het vragen stellen?

Iemand weet zelf het beste wat goed voor hem is. Goede vragen helpen de coachee om nieuwe perspectieven te ontdekken en zelf een oplossing te vinden die goed bij hem past. Socratische vragen helpen daarbij. Omdat de coach zijn mening opschort en zijn vragen stelt vanuit een oprecht willen weten. Alleen zo kun je echt horen wat de ander zegt.  

Iemand weet zelf het beste wat goed voor hem is. Goede vragen helpen de coachee om nieuwe perspectieven te ontdekken en zelf een oplossing te vinden die goed bij hem past. Socratische vragen helpen daarbij. Omdat de coach zijn mening opschort en zijn vragen stelt vanuit een oprecht willen weten. Alleen zo kun je echt horen wat de ander zegt. Maar hoe doe je dat als coach: je oordeel opschorten, jezelf niet-wetend opstellen? Wat is een socratische vraag? Wanneer stel je ze en hoe? En last but not least: wat kun je doen als iemand zelf (nog) niet geholpen wil worden?

 

Het resultaat van deze dag: Je krijgt praktische handvatten om de juiste vragen op het juiste moment te stellen. We doen dit door korte inleidingen en voorbeelden. Maar vooral leer je door zelf doen en ervaren: je niet-wetend opstellen en goede vragen stellen en zo zelf de verrassende effecten op je coachee of medewerker ervaart.

Doe het en ervaar het zelf! Daarom werken we in kleine groepen, minimaal 4 en maximaal 8 personen.

 

Kernthema’s:

  •  Wat zijn socratische vragen? Wanneer stel je ze? En hoe?
  • Hoe schort je je eigen mening op? Hoe stel je je niet-wetend op?
  • De kracht van gedachten
  • Wondervraag

 

Doelgroep: Deze kennismakingsdag is bedoeld voor interne/externe coaches, HR-managers, leidinggevenden en voor iedereen die zich beroepsmatig bezig houdt met het begeleiden van medewerkers, collega´s en coachees.

Locatie: Regio Amsterdam, precieze locatie wordt z.s.m. bepaald. Onze locaties zijn altijd goed bereikbaar met openbaar vervoer en per auto.

Trainers: Karin Bosman en Barbara Salomons: www.socratischcoachen.com. Beide zijn ervaren trainers in het socratisch coachen. Ze zijn opgeleid door Hilde Veraart, grondlegger van het Socratisch Coachen en auteur van diverse boeken over de methode en verschillende toepassingsmogelijkheden. Zij zetten zich in om het socratisch coachen in de toekomst voort te zetten en uit te dragen.

Meer weten? Of aanmelden? Neem contact op met Barbara@socratischcoachen.com, met Karin@socratischcoachen.com of met mijzelf:  veraart@xs4all.nl